Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Hoe komen we eigenlijk aan die namen?

De uitdrukking is afgeleid van een bijbeltekst waarin de naam Abraham gebruikt wordt om aan te geven dat Jezus nog helemaal geen 50 jaar oud is. Een ander verhaal is dat iemand van 50 jaar dezelfde levenswijsheid en waardigheid zou moeten bezitten als Abraham. Hij wordt gezien als stamvader van vele volken. Pas halverwege de vorige eeuw werd voor vrouwen de naam Sarah ingevoerd, daarvoor zagen zij ook Abraham bij het 50ste levensjaar.

In bepaalde delen van ons land bestaat het gebruik om de 50 jarige een Abraham of Vader Abraham te sturen. Dit is een brood/banket pop die aangekleed wordt als oude man. 

Een ander, minstens zo leuk, gebruik is het om aan iedereen kenbaar te maken dan hij of zij 50 jaar wordt en dus Abraham of Sarah ziet. Een grote opblaasbare Sarahpop of Abrahampop in de tuin, slingers, ballonnen, vlaggen, buttons, tuinstekers en nog heel veel meer zorgen ervoor dat iedereen het weet! Het wordt heel vaak groots gevierd. Ook vind je vaak een pop, zo groot als dat je zelf bent, voor de deur in een stoel. Hiermee beelden we degene af die Abraham of Sarah ziet. Een vulbare pop met kleding aan en een masker en pruik maakt het plaatje compleet.

Vroeger kon je nog zeggen dat 50 jaar echt wel heel erg oud was (kinderen vinden mensen van 50 jaar trouwens nog steeds ontzettend oud), tegenwoordig is 50 jaar het nieuwe 40! Ze staan nog heerlijk in het leven, werken, zijn lekker actief en genieten van alles en iedereen. 

Naast de metershoge opblaaspoppen hebben wij ook vlaggenlijnen, slingers, ballonnen, folieballonnen, heliumballonnen, buttons, tuinstekers, opvulpoppen, maskers, pruiken, kettingen, vlaggetjes en nog veel meer voor iedere Abraham of Sarah.

Zoekt u iets anders of heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Standaard verzendkosten

binnen NL ​€ 5,95

Info

Tel: 0308201290

Mob: 0613185051       

  • Ook via WhatsApp bereikbaar 

email: info@carnavalshal.com

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 09.30-17.00 uur
zaterdagen en avonden op afspraak
 

extra openingstijden vermelden wij op de website en Facebook

 

 

© 2014 - 2022 carnavalshal | sitemap | rss